کد خبر: 16669
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/12/05 00:01
منبع: rokhdadshahr.ir

عقب ماندگی گلستان از قافله اعتبار و تسهیلات| مسئولان فقط ابراز تأسف می‌کنند

گرگان- با وجود ظرفیت‌های بالا، گلستان همچنان از تخصیص اعتبار و تسهیلات بانکی عقب مانده است و بی‌توجهی مسئولان استانی و کشوری به این موضوع قابل تامل و تاسف است.

بازار، گروه استان‌ها؛ استان گلستان، با وجود موقعیت جغرافیایی ممتاز و منابع طبیعی فراوان، به دلیل مشکلات ساختاری و مدیریتی، هنوز نتوانسته است از منابع و تسهیلات مالی به طور مطلوب بهره برداری کند. موضوع سهم اندک گلستان از تسهیلات بانکی و تخصیص منابع ملی همیشه مورد انتقاد مسئولان این استان بوده است اما فقط بدین وضعیت نقد داشته اند و تا کنون تاثیری مطلوب بر وضعیت اسفناک این استان نگذاشته اند.

بر اساس اظهارات همان مسئولان، این استان با وجود توانمندی های بالای کشاورزی و ترانزیتی، در جذب منابع مالی از بانکها و تخصیص تسهیلات دولتی جایگاه مناسبی ندارد. این وضعیت به ویژه برای بخش خصوصی استان مشکلات جدی به وجود آورده است. فعالان اقتصادی تاکید دارند که علاوه بر مشکلات موجود در بخش کشاورزی و صنعت، محدودیتهای جدی در تأمین منابع مالی برای توسعه طرحها و پروژه های اقتصادی در گلستان وجود دارد. این کمبود منابع مالی نه تنها باعث کندی در روند توسعه میشود، بلکه مانع از تحقق پتانسیلهای موجود در این استان می گردد.

عدم تخصیص عادلانه منابع و تسهیلات بانکی در کشور

با توجه به اینکه بسیاری از استانهای دیگر کشور در جذب منابع موفق تر بوده اند، به نظر می رسد که یکی از دلایل این مشکل، عدم تخصیص عادلانه منابع و تسهیلات بانکی به استانهای کمتر برخوردار است. این عدم تعادل در تخصیص منابع، به عنوان یک مانع جدی برای رشد اقتصادی و توسعه در استان گلستان به شمار میرود.

از این رو، مسئولان و فعالان اقتصادی استان خواستار توجه ویژه دولت و بانکها به این موضوع بوده و پیشنهاد میدهند که با اصلاح فرآیندهای تخصیص منابع و تسهیلات، شرایط بهتری برای سرمایه گذاری و توسعه پایدار استان فراهم شود.

گلستان نیازمند نگاه ویژه دولت در توزیع درآمد است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان در این خصوص اظهار کرد: اگر وضعیت استان به همین شکل ادامه داشته باشد هیچ گاه سطح درآمد گلستان از نصف بالاتر نمی رود زیرا توزیع درآمد برای گلستان در کشور مطلوب نیست و ما هر میزان تلاش کنیم باز هم استان های برخوردار از ما جلوتر هستند.

معاون اقتصادی استاندار گلستان: باید اقدام و نگاه ویژه ای به مدت چند سال از سوی دولت وجود داشته باشد تا استان های کم برخوردار نیز بتوانند به پیشرفت برسند

عبدالعلی کیانمهر افزود: باید اقدام و نگاه ویژه ای به مدت چند سال از سوی دولت وجود داشته باشد تا استان های کم برخوردار نیز بتوانند به پیشرفت برسند. در حال حاضر واحدهای تولید استان تعطیل و نیمه تعطیل هستند و تعداد زیادی پروژه های نیمه تمام در استان وجود دارد.

وی تصریح کرد: در حال پیگیری سه پروژه منطقه آزاد، پتروشیمی و نیروگاه علی آباد هستیم و اگر بتوانیم تا پایان دولت به ثمر بنشانیم یک تحول عظیم در گلستان رخ خواهد داد و دیگر به بودجه دولت نیاز نداریم.

عقب ماندگی گلستان از قافله اعتبار و تسهیلات| مسئولان فقط ابراز تأسف می‌کنند

گلستان در مصارف تسهیلات بانکی جایگاه خوبی ندارد

معاون سیاست گذاری و راهبردی اقتصادی وزارت اقتصاد هم در سفری که اخیرا به گلستان داشت در جمع مدیران اقتصادی استان اظهار کرد: مدیران دولتی باید شرایط را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی هموار کنند.

وحید ماجد معتقد است: در شرایط موجود اگر نمی توانیم گامی برداریم نباید با موانعی از جمله قیمت گذاری دستوری، تعویق و تاخیر در مجوز ها و تصمیمات خلع الساعه درآمد بخش خصوصی را محدود کنیم البته بخش خصوصی می تواند اقتصاد کشور را نجات دهد و دولت بر این مساله در جلسات مختلف تاکید دارد.

وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که گلستان با همه توانمندی در مصارف تسهیلات بانکی جایگاه خوبی ندارد، افزود: برخی استان ها منابع را جذب می کردند و برخی استان ها مانند گلستان در جذب منابع موفق نبود که این مساله باید اصلاح شود.

معاون وزیر اقتصاد: در خصوص تخصیص منابع ملی به گلستان ملاحظاتی اعمال خواهیم کرد

معاون سیاست گذاری و راهبردی اقتصادی وزارت اقتصاد با بیان اینکه در خصوص تخصیص منابع ملی به گلستان ملاحظاتی اعمال خواهیم کرد، ابراز کرد: با توجه به ظرفیت های اکوسیستم و ترانزیت منطقه، باید اقداماتی برای ماندگاری مسافر در گلستان باید انجام شود.

افزون بر این، نمایندگان استان بر این نکته توافق دارند که راه حل واقعی مشکلات اقتصادی استان، در حرکت به سوی تقویت بخش خصوصی و تسهیل فرآیندهای اقتصادی است اما اینکه سالهاست چرا اتفاقی در این حوزه رخ نمی دهد «الله اعلم».

ناترازی در کشور نداریم، مشکل عدم مدیریت مصرف است

رمضانعلی سنگدوینی دبیر مجمع نمایندگان گلستان ضمن بیان اینکه مردم را ناامید نکنیم ناترازی منابع در کشور وجود ندارد و آنچه امروز این مشکلات را به وجود آورده عدم مدیریت مصرف است، تاکید کرد: باید به سمت مدیریت منابع حرکت کنیم، اگر برنامه هفتم خوب اجرا شود می توان کشور را توسعه داد.

سنگدویی با بیان اینکه در برنامه هفتم به بهینه سازی مصرف انرژی تاکید شده، گفت: باید مسیر برای سرمایه گذاری را باز کنیم اما با بندها و تبصره های اداری این مسیر را قفل کردیم.

وی با گله مندی از بانک در تخصیص تسهیلات گفت: من به شدت از بانک ها گلایه مندم، در کشورهای اروپایی فقیر ترین ساختمان ها متعلق به بانک ها بوده اما در کشور ما برعکس است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بانک ها به جای بنگاه سازی، در حال بنگاه داری هستند، گفت: گلستان ۳۶ روز غذایی کشور و ۱۲ درصد امنیت غذایی کشور را تامین می کند اما این استان صنعت و درآمد ندارد و محصولات کشاورزی هم خام فروشی می شود.

۹۰ درصد اعتبارات عمرانی گلستان محقق نشده است

تأسف بر انگیز است اگر بدانید که مدیران گلستانی در جذب اعتبارات عمرانی هم بسیار ضعیف عمل کرده اند. به گفته سید مهدی مهیایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان از چهار هزار میلیارد اعتبار مصوب گلستان در سال جاری تا کنون تنها ۱۰ درصد این اعتبار محقق شده است و زور مدیران این استان به ۹۰ درصد این اعتبارات نرسیده است.

نتیجه گیری از مباحث مطرح شده نشان می دهد که مسئولان استان گلستان در پیگیری مطالبات اقتصادی و تخصیص منابع لازم به استان کم کاری کرده اند. عدم توجه جدی به مشکلات کشاورزی، ضعف در جذب تسهیلات بانکی و عدم پیگیری پروژه های نیمه تمام از جمله عوامل اصلی عقب ماندگی استان است. به نظر می رسد که مسئولان کشوری نیز نسبت به گلستان بی توجه شده اند و اولویت های دیگر را در دستور کار قرار داده اند، در حالی که این استان با پتانسیل های بالای خود نیازمند توجه ویژه برای رفع مشکلات اقتصادی و ایجاد بسترهای توسعه است.

منبع: tahlilbazaar-327622

1403/12/05 00:01
بازگشت